معرفی ابزارهای فتوشاپ

معرفی ابزارهای فتوشاپ با سلام خدمت دوستان عزیز . در خدمت شما هستیم با مقاله ی معرفی کامل ابزارهای فتوشاپ برای آشنایی مقدماتی تا پیش زمینه ای برای آموزش های پیشرفته باشد .[/caption]

فتوشاپ نرم‌افزار بسیار پیچیده‌ای است. این نرم‌افزار خارق‌العاده در نگاه اول ترسناک به نظر می‌رسد. طبیعی است که یادگیری هر نرم‌افزاری که قابلیت‌های بی‌شماری داشته باشد، با دشواری‌هایی هم روبروست. فتوشاپ محبوب‌ترین و قدرتمندترین نرم‌افزار طراحی گرافیک و ویرایش عکس محسوب می‌شود. اگر تکنیک‌های کار با فتوشاپ را بیاموزید، بعدها می‌توانید با دیگر نرم‌افزارهای طراحی و ویرایش عکس راحت‌تر کار کنید. در این آموزش و آموزش‌های بعدی مقدمات کار با این نرم‌افزار هیجان‌انگیز را شرح می‌دهیم.

 

هنوز روی کامپیوترتان فتوشاپ ندارید؟!

شرکت Adobe که نرم‌افزار فتوشاپ و چندین نرم‌افزار قدرتمند و مطرح دنیا را تولید کرده است، نرم‌افزار فتوشاپ را برای استفاده سی روزه و بصورت رایگان در اختیار تمام کاربران در سرتاسر دنیا قرار می‌دهد. اگر شما در کشوری غیر از ایران زندگی می‌کردید، باید برای خرید این نرم‌افزار هزینه‌های سنگینی را پرداخت می‌کردید اما خوشبختانه یا بدبختانه (!) می‌توانید با پرداخت هزینه‌ی اندکی این نرم‌افزار را خریداری کنید. همچنین سایت‌های دانلود رایگان در ایران، این نرم‌افزار را به صورت رایگان برای دانلود قرار داده‌اند. می‌توانید فتوشاپ را دانلود و سپس نصب کنید. شیوه‌ی نصب توسط عرضه‌کننده این محصول توضیح داده شده‌اند.

 

نوارابزار یا Toolbar

نوارابزار مهم‌ترین پنل در فتوشاپ است. وقتی فتوشاپ را باز می‌کنید، این پنل، پنل باریک و بلندی است که در سمت راست نرم‌افزار قابل مشاهده است. اگر آن را نمی‌بینید، کافیست به مسیر Window > Tools بروید.

در یک مطلب نمی‌توان درباره تمام کاربردهای ابزارهای فتوشاپ توضیح داد. اما امروز قصد داریم کاربرد کلی هر ابزار را به صورت مختصر بیان کنیم. همراه باشید.

ابزار Move Toll در فتوشاپ (کلید میانبر: V)

این ابزار که اولین ابزار (از بالا) در نوار ابزار است، برای جابجایی اشیاء و متون و هرچیزی که در حال طراحی آن هستید، بکار می‌رود.برای استفاده از این ابزار، کافیست آن را از پنل ابزار انتخاب کنید و سپس روی هر شیئی که می‌خواهید آن را جابجا کنید، کلیک کنید و با درگ کردن آن را به هر قسمتی که می‌خواهید جابجا کنید.

 

ابزار Marquee در فتوشاپ (کلید میانبر: M)

این ابزار برای انتخاب قسمتی از طرح یا تصویر بکار می‌رود. اگر این ابزار را انتخاب کنید و روی قسمتی از تصویر کلیک و سپس درگ کنید، می‌توانید یک قاب مستطیلی را در تصویر مشخص کنید. اگر کلید Shift را پائین نگه دارید، این قاب، مربعی خواهد شد.اگر موس را روی این ابزار در نوارابزار نگه دارید، می‌توانید اشکال دیگری، مانند بیضی را هم انتخاب کنید. اگر کلید Shift را پائین نگه دارید، قاب، دایره‌ای خواهد شد.

 

ابزار Lasso در فتوشاپ (کلید میانبر: L)

این ابزار هم برای انتخاب به کار می‌رود. اما با این ابزار می‌توانید هر قسمتی از تصویر را به شکلی که خودتان می‌خواهید، انتخاب کنید.
اگر شما این ابزار را انتخاب کنید و روی قسمتی از تصویر کلیک کنید، می‌توانید با درگ کردن، موس را به هر جایی که می‌خواهید ببرید و هر فضایی را که مایل هستید، آزادانه بکشید و انتخاب کنید.اگر موس را روی این ابزار در نوار ابزار نگه دارید، می‌توانید انواع دیگری از این ابزار را انتخاب کنید. دومین ابزار برای انتخاب به صورت چندضلعی و سومین ابزار برای انتخاب به صورت نقطه به نقطه به کار می‌رود.

 

ابزار Magic Wand در فتوشاپ (کلیدمیانبر: W)

اگر این ابزار را انتخاب کنید و روی یک نقطه از تصویر کلیک کنید، فتوشاپ به صورت اتوماتیک تمام نقاط مشابه را انتخاب می‌کند. از این ابزار بیشتر برای جدا کردن پس‌زمینه‌ی یک عکس استفاده می‌شود.

 

ابزار Crop Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: C)

این ابزار برای بریدن یک تصویر به کار می‌رود. با استفاده از این ابزار می‌توانید یک تصویر را به اندازه‌ی دلخواه برش دهید.

 

ابزار Eyedropper در فتوشاپ (کلید میانبر: I)

این ابزار، همان قطره‌چکان است. اگر با این ابزار روی هر قسمت از تصویر کلیک کنید، رنگ آن قسمت دقیقا نمونه‌برداری می‌شود.

 

ابزار Healing Brush در فتوشاپ (کلید میانبر: J)

این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که از یک قسمت تصویر نمونه‌برداری کنید و آن را در قسمت دیگری از تصویر اجرا کنید. به عنوان مثال فرض کنید قسمتی از یک چهره کاملا صاف و درخشان و قسمت دیگری جوش دارد. شما می‌توانید با کمک این ابزار از آن قسمت صاف نمونه‌برداری کنید و روی قسمت جوش صورت بکشید تا این قسمت را پوستی صاف بپوشانید. پس از اینکه این کار را انجام دادید، فتوشاپ به صورت اتوماتیک این نقطه را با نقاط اطراف مطابقت می‌دهد و یکنواختی مناسبی ایجاد می‌کند.

 

ابزار Paintbrush and Pencil در فتوشاپ (کلید میانبر: B)

قلمو همانطور که از نامش مشخص است، عینا مانند قلمو برای کشیدن به کار می‌رود. حالا نوک این قلمو می‌تواند به صورت گرد باشد یا به صورت مستطیل یا اشکال دیگری. در فتوشاپ انواع مختلف براش وجود دارد. همچنین می‌توانید هزاران براش دیگر با اشکال متنوع را از اینترنت دریافت و استفاده کنید.اگر روی این ابزار در نوارابزار موس را نگه دارید، ابزارهای دیگر این مجموعه هم قابل مشاهده می‌شوند. مداد، دومین ابزار این مجموعه است و کاربرد آن دقیقا مانند مداد در دنیای واقعی ماست .

 

ابزار Clone Stamp در فتوشاپ (کلید میانبر: S)

این ابزار هم دقیقا مانند Healing Brush است. یعنی شما می‌توانید یک قسمت از تصویر را نمونه‌برداری و در قسمت دیگر تصویر اعمال کنید. با این تفاوت که پس از استفاده از این ابزار، فتوشاپ دیگر هیچ تغییر و یکنواختی را ایجاد نمی‌کند.

 

ابزار History Brush در فتوشاپ (کلید میانبر: Y)

فتوشاپ این قابلیت را دارد که کارها و فعالیت‌های شما را درون خودش ضبط و ذخیره می‌کند. با استفاده ابزار History Brush می‌توانید تغییراتی که روی یک تصویر اعمال کرده‌اید، پاک کنید و یک تصویر را به حالت اولیه‌ی خود برگردانید. اگر این ابزار را انتخاب کنید و آن را روی قسمتی از تصویر بکشید، آن قسمت به حالت اولیه خود بازمی‌گردد.
بعنوان مثال اگر یک تصویر را از حالت رنگی به حالت سیاه و سفید تبدیل کنید، اگر با این ابزار روی برخی قسمت‌های آن تصویر بکشید، آن قسمت‌ها دوباره به حالت رنگی در می‌آیند، در حالیکه سایر نقاط تصویر سیاه و سفید هستند.

 

ابزار Eraser Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: E)

این ابزار نوعی براش محسوب می‌شود و دقیقا شبیه Paintbrush است با این تفاوت که کاربرد آن پاک کردن است.

 

ابزار Paint Bucket and Gradient Tools در فتوشاپ (کلید میانبر: G)

با استفاده از ابزار Paint Bucket می‌توانید یک ناحیه دلخواه را با رنگ موردنظرتان پر کنید.
ابزار Gradient نیز برای پر کردن یک ناحیه یا فضا با یک طیف رنگی دلخواه به کار می‌رود. مثلا فرض کنید شما می‌خواهید یک مستطیل را با طیف رنگی‌ای که از سیاه به سفید می‌رود، پر کنید. برای این کار باید از ابزار Gradient استفاده کنید.

 

ابزار Blur, Sharpen, and Smudge Tools در فتوشاپ (کلید میانبر: ندارد)

این ابزارها نوعی براش هستند و مانند Paintbrush عمل می‌کنند با این تفاوت که هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارند.
Blur برای بلور و مات کردن یک قسمت از تصویر به کار می‌رود.
Sharpen برای شفاف‌تر کردن یک قسمت از تصویر استفاده می‌شود.
Smudge برای ادغام کردن یک نقطه از تصویر با نقاط مجاورش به کار می‌رود.

 

ابزار Burn, Dodge, and Sponge Tools در فتوشاپ (کلید میانبر: O)

این ابزارها نوعی براش هستند و کار با این ابزارها نیز همانند ابزار Paintbrush است. کاربرد آن‌ها تغییر شدت نور و رنگ است.
Burn: برای تیره‌تر کردن تصویر به کار می‌رود.
Dodge: برای روشن‌تر کردن تصویر به کار می‌رود.
Sponge: برای افزایش یا کاهش شدت رنگ به کار می‌رود.

 

ابزار Pen Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: P)

ابزار Pen ابزار بسیار بسیار مهم و کارآمدی است که عمدتا در طراحی وکتور خصوصا در نرم‌افزار ایلوستریتور کاربرد دارد. فعلا در همین حد توضیح می‌دهیم که با کمک ابزار Pen می‌توانید با ایجاد مسیر، اشکال دلخواه خود را بکشید و تولید کنید.

 

ابزار Type Tool در فتوشاپ (کلید T)

این ابزار برای افزودن یک متن و نوشته به طرح یا عکس مورد نظر ما استفاده می‌شود.
Horizontal Type Tool: برای ایجاد یک متن افقی به کار می‌رود.
Vertical Type Tool: برای ایجاد یک متن عمودی به کار می‌رود.

 

ابزار Path Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: A)

این ابزار دقیقا مشابه Move Tool است با این تفاوت که فقط برای جابجا کردن مسیرها به کار می‌رود.

 

ابزار Shape Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: U)

با استفاده از این ابزار مهم می‌توانید اشکال متفاوتی مانند مستطیل، بیضی، چندضلعی و اشکال متنوع دیگری را به پروژه خود اضافه کنید.

 

ابزار Hand Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: H)

اگر روی تصویر یا طرحتان در نرم‌افزار فتوشاپ زوم کرده باشید، چنانچه این ابزار را انتخاب کنید و آن را روی تصویر یا طرح درگ کنید، می‌توانید تصویر را به راحتی و به سرعت جابجا کنید و در سرتاسر تصویر حرکت کنید.

 

ابزار Zoom Tool در فتوشاپ (کلید میانبر: Z)

این ابزار مخصوص بزرگنمایی است. اگر بخواهید یک تصویر را به صورت بزرگ‌تر ببنید و جزئیات آن را به دقت ملاحظه کنید باید این ابزار را انتخاب کنید و روی تصویر کلیک کنید. اگر بخواهید کوچکنمایی کنید و تصویر را به عقب ببرید کافیست کلید Alt از صفحه کلید را پائین نگه دارید و روی صفحه کلیک کنید.

 

ابزار Color Selection Tools در فتوشاپ

این قسمت در واقع برای مدیریت رنگ‌هایی که استفاده می‌کنید به کار می‌رود. رنگی که بالاتر قرار دارد Foregrand و رنگی که پائین‌تر قرار دارد Background نامیده می‌شود. Foregrand رنگی است که براش‌های شما (به جز پاک‌کن) از آن استفاده می‌کنند. Background نیز رنگ بک‌گراند اصلی است و موقعی که بخواهید چیزی را حذف یا پاک کنید، مورد استفاده قرار می‌گیرد.دو مربع بسیار کوچک در بالای این ابزار وجود دارد. اگر روی آن کلیک کنید، بک‌گراند و فورگراند به صورت پیشفرض سیاه و سفید خواهند شد. اگر روی آیکون دو فلش کلیک کنید، رنگ‌های بک‌گراند و فورگراند با هم عوض خواهند شد.

منبع : roxo

 

پاسخ دهید